Kategorier
Relining

Allt du behöver veta om relining

Relining är ett begrepp som många kanske inte har stött på tidigare, men det är en teknik som revolutionerat sättet vi renoverar rörstammar på. Istället för att dyka ned i det dyra och tidskrävande stambytet kan du nu välja en effektivare och mer kostnadseffektiv metod – relining.

Relining, även känt som rörinfodring, är en teknik som används för att renovera befintliga rörstammar utan att behöva byta ut dem. Istället för att riva ut de gamla rören och ersätta dem med nya, förses de med en ny insida, eller ”fodring” som det också kallas. Denna process förlänger rörstammarnas livslängd avsevärt, och de renoverade rören kan nu hålla i minst femtio år till.

Fördelarna med relining

En av de mest uppenbara fördelarna med relining är den tidsbesparing det innebär jämfört med ett fullständigt stambyte. Du slipper också den omfattande åverkan på badrum och tätskikt som ett stambyte medför. Detta gör det möjligt för dig att bo kvar i ditt hem under renoveringsprocessen, vilket annars inte skulle vara fallet.

Förutom tidsbesparing och bekvämlighet är relining också betydligt mer kostnadseffektivt än att byta ut hela rörstammarna. Du sparar pengar samtidigt som du förlänger rörstammarnas livslängd avsevärt.

Vad kostar det att genomföra relining?

Priset för relining kan variera beroende på flera faktorer. Det inkluderar fastighetens storlek och omfattningen av arbetet som behöver utföras. För att få en exakt kostnadsuppskattning är det bäst att kontakta ett företag som är specialiserat på renovering av rörstammar. De kommer att besiktiga dina befintliga rörstammar för att avgöra om de är i tillräckligt gott skick för att genomföra relining.

Om dina rörstammar har alltför stora hål och sprickor kan det vara nödvändigt att byta ut de skadade sektionerna innan relining-processen påbörjas. Detta är något som experterna kan rådgöra om och utföra enligt behov. När du väljer en leverantör för relining är det viktigt att du inte bara fokuserar på priset. Se till att företaget du anlitar erbjuder en ordentlig garanti på sitt arbete. På så sätt kan du vara säker på att din investering i relining kommer att hålla lika länge som om du hade installerat helt nya rörstammar. För mer information se relinings.se.