Kategorier
Golv

Golvslipning gör snart “underhållsfritt” till ett minne blott i Stockholm

Allt fler i Stockholm upptäcker att golvslipning är ett bättre alternativ än att byta ut sina golv stup i ett. Underhållsfritt är ute – upptäck underhållet!

Väldigt länge var trägolv praktiskt taget det enda golvet som man kände till i Sverige och övriga Norden. Någon gång i mitten av nittonhundratalet började man täcka över trägolvet med linoleum, kork eller något annat material som man tyckte var underhållsfritt. Man tyckte att det var tilltalande att slippa skura golvet varenda år.

Men plastmattorna förde med sig sina egna problem. Till exempel håller de inte särskilt länge, om man nu inte har ett linoleumgolv av mycket hög kvalitet. Dessutom blir de snabbt ganska tråkiga och ser inte så tilltalande ut. “Underhållsfritt” brukar ju dessvärre betyda ett jämförelsevis snabbt förfall och sedan byte till nytt. Slit och släng, helt enkelt.

En golvslipning får liv i ditt gamla trägolv

Efter bra många år har allt fler nu kommit ihåg att trägolv faktiskt är ganska bra. Det är ett levande material som känns skönt att gå på, det sviktar under fötterna och när det slits blir det bara ännu snyggare och charmigare. Ett bra och gediget trägolv håller dessutom mycket länge.

Trägolv kan ju faktiskt hålla i hundratals år om det sköts ordentligt. Man kanske får skura då och då men det är knappast den värsta sysslan man kan ägna sig åt. Det kanske inte hjälper dig att ditt trägolv håller väldigt länge men det innebär också att ditt gamla golv kan få nytt liv med några enkla medel.

Det är inte svårt att få tag på en firma som utför golvslipning

Du kanske tycker att trägolvet som finns i din lägenhet eller villa i Stockholm känns trist och repigt. Det är sällan ett problem, för ett trägolv kan ju slipas flera gånger. I Stockholm finns det flera företag som erbjuder golvslipning till bra pris så det går enkelt att hitta en firma som kan slipa ditt golv.

Eftersom trägolv har blivit återupptäckta av många finns det flera firmor som slipar golv. Med moderna slipmaskiner minimeras mängden damm och du kan få nästan vilken ytbehandling du vill. Om du gillar färg kan du till exempel måla trägolvet i någon trevlig kulör. Eller så behåller du träfärgen – det är helt upp till dig.

En golvslipning är en billig investering

Du kanske tänker att ingen golvslipning i världen kan få bort reporna från ditt golv. Färgrester och djupa ärr efter klor kan verka permanenta. Men det finns många sorters golvslipning. En del är ytliga och tar bara bort de värsta reporna medan andra går ner på djupet och får bort även gammal färg.

Ingenting som är värt att skapa eller bevara är underhållsfritt. Däremot behöver det inte vara så krångligt eller dyrt att ta hand om sina saker. Det är nog dyrare att byta ut fula och tråkiga golv än att slipa dem och ge dem en snygg efterbehandling. Saker av kvalitet kostar ju faktiskt ofta mindre än slit-och-släng i det långa loppet.