Kategorier
Golv

Gör gamla golv nya igen

Trägolv kommer med tiden börja se slitna ut. Det kan vara att ytskiktet skavs av, repor uppstår eller fläckar tillkommer. Men det finns ett sätt på vilket man får sina golv att se ut som nya igen.

Hur försiktig man än är med sitt solida trägolv så kommer det med tiden att börja åldras och se tråkigt ut. Det är lätt hänt att något spills eller att man råkar repa golvet med en möbel eller annat. Sol som skiner skarpt in genom ett fönster bleker ytskiktet och även rengöring sliter lite grann vid varje tillfälle. Men om man har turen att ha valt ett golv som är solitt så finns det ett sätt att få golvet som nytt igen, utan att behöva byta ut det helt och hållet!

Ta bort och lägga till

Om man lägger ett nytt golv idag så kan man läsa på förpackningen om golvet är slipningsbart och hur många gånger det går att slipa. Fler slipningar innebär en längre hållbarhet och även en större möjlighet att förändra golvet med tiden. För att slipa ett golv och tillföra ett nytt ytskikt är inte bara något man gör om golvet är slitet eller skadat. Det kan man även göra för att man vill ha ett nytt ytskikt. Kanske ett ljusare eller ett mörkare. Eller bara ett annat. Men om orsaken till att man slipar golvet är för att få bort skador så är det viktigt att man också lagar skadorna innan själva golvslipningen. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: https://www.slipagolvstockholm.se/