Kategorier
Bygg

Öka effektiviteten med väderskydd i Stockholm

Låt inte vädret stoppa byggprojekt eller andra arbeten i Stockholm. Med effektiva väderskydd kan man fortsätta jobba även om det regnar, blåser eller snöar.

De flesta byggprojekt har en pressad tidsplan att förhålla sig till. Blir det dåligt väder är risken att man hamnar efter och det kan innebära ytterligare kostnader. Det finns många anledningar till att det inte går att arbeta om det regnar, snöar eller blåser. Man säger att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder, men moderna arbetskläder är tillverkade för att tåla det mesta och behålla värmen.

Den främsta anledningen till att man måste avbryta arbetet är istället säkerheten och den går inte att förbise. Om det regnar eller snöar ökar bland annat halkrisken. Blåser det för mycket finns det risk att det man arbetar med blåser ner eller att man träffas av material som lossnat och blåser runt. Står man på byggställningar finns det dessutom risk för att den som utför arbetet tappar balansen och trillar.

Lösningen är ett flexibelt men stabilt väderskydd

Ett väderskydd är ett tillfälligt tak som monteras på byggnader eller andra väderutsatta arbetsplatser. Väderskyddet monteras med en specialtillverkad tjock väv, liknande en presenning eller med takkassetter och balkar. Skyddet har en spännvidd på upp till 25 meter och kan enkelt anpassas till den plats som behöver skyddas.

Fler och fler använder väderskydd i Stockholm eftersom det skapar en bättre miljö för dem som arbetar utomhus eller under andra fuktiga förhållanden. Genom att använda väderskydd håller sig arbetsplatsen dessutom varm vilket underlättar för exempelvis lim, betong och puts att torka. Företaget, som vänder sig både till stora och små projekt, levererar och monterar allt på plats och kommer ut för att inspektera området innan de lämnar sin offert. För privatpersoner berättigar arbetet med väderskydden till rotavdrag.