Kategorier
Artiklar

Olika typer av värmesystem

Det finns en del olika typer att välja på när man ska sätta in husets värmekälla. Det bör fungera väl både för ens plånbok såväl som för vår miljö. Vilken typ skulle passa ert hushåll bäst?

Letar ni efter en firma som kan komma och sätta in värmepumpar i Huddinge? Kika på nätet så finner ni säkerligen ett närliggande företag som kan komma och hjälpa er, både med val av system såväl som installation och service. Det finns lite olika typer man kan välja på när det kommer till husets värme. Alla har de egna och unika egenskaper och funktioner såväl som sättet de installeras på. Det är inte alltid lätt att veta vilken man ska välja, som kommer att passa just ert hus bäst.

Kyla och värme i ett

Kontakta ett företag som specialiserar sig inom just det här området, de kan även komma med förslag och råda er till vilken som skulle fungera bäst för er. Den vanligaste typen är bergvärme, det är den som de allra flesta väljer när det kommer till värmesystem för hus. Det är ett lite dyrare val när det kommer till installation men sedan sänker detta system faktiskt energiförbrukningen med upp till 80%. Man kan också använda sig av jordvärme som fungerar genom att slingor placeras ut på tomten och själva värmeväxlingen sker på marknivå. Luftvärmepumpar är också mycket populärt. Med dessa kan man ställa om till kylning under den varma tiden på året, både luftkonditionering och värme i ett.