Kategorier
El

Säkra installationer med elektriker i Stockholm

Den som vill bygga om och renovera sin villa måste oftast göra flera nya elektriska installationer. Anlita en elektriker i Stockholm för säkra inkopplingar.

Edvin har på sin ålders höst kommit i kontakt med en kvinna via dejting. Efter teaterbesök och påkostade middagar på lyxkrog spirar kärleken. Efter några månaders bekantskap föreslår Edvin att de ska flytta ihop. Han bor i en äldre villa och han bjuder hem kvinnan så att hon ska kunna besiktiga hans domäner.

Edvins tilltänkta sambo, vars namn är Elsa, blir inte helt belåten med vad hon får beskåda. “I det här huset kan jag inte bo”, säger hon. “Köksutrustningen är ju fullständigt omodern och badrummet måste du göra om helt och hållet och lägga in golvvärme med elslingor”.

Elektriker i Stockholm och modernisering av hus

Även om Edvin inte är någon förmögen person, tänker han inte låta förspilla sina möjligheter till ett framtida kärleksfullt liv. Han tar itu med planerna för renovering. Köket ska förses med ny spis med induktionshäll och tallrikar och koppar ska framdeles diskas i en ny och modern diskmaskin. Elsa ska kunna gå ut i badrummet utan att frysa om fötterna och ett värmegolv ska installeras.

När Elsa frågar hur huset värms upp lyser Edvin upp. “Jag har direktverkande el”, svarar han. “Det är alldeles för dyrt”, utropar Elsa. “Du kan ju installera en luft-luftvärmepump och spara pengar”, fortsätter hon. ”För mig är det ett måste om du tänker att vi ska ha delad ekonomi”. “Hon är ju inte bara trevlig utan också klok”, tänker Edvin.

Nya installationer med elektriker i Stockholm

Edvin har i hela sitt liv arbetat som snickare och är i flera avseenden en duktig hemmafixare. Men att göra egna elektriska installationer kommer inte på fråga. Om något skulle bli fel kan hela huset gå upp i rök. Dessutom vet Edvin att det är olagligt att göra elinstallationer om man inte har behörighet. För att fixa elinstallationerna kontaktar han en elektriker i Stockholm.

När köket är färdigt och alla elinstallationer är gjorda dyker en ny fråga upp från Elsa. “Är alla äldre elinstallationer ordentligt gjorda?” “Det tror jag, svarar Edvin, men vi kan ju låta elektrikern undersöka saken”. Undersökningen visar att det saknas jordfelsbrytare och eluttagen saknar petskydd. Elektrikern åtgärdar och Elsa blir nöjd och flyttar in i huset.

För mer tips samt information för dig besök: elektrikerstockholm.nu