Kategorier
Måleri

Att tänka på när du väljer målerifirma

När färgen börjar flagna på fasaden är det dags att tänka på en ansiktslyftning för huset. Vem ska du anlita? Här kommer några saker du bör tänka på när du ska leta målare för ditt projekt.

En seriös målare är inte så svår att hitta. Men lite förarbete krävs nog. Du vill vara säker på att du inte bara hittat en sommarjobbare som är ute efter snabba pengar. Ett utmärkt sätt att hitta fram är att fråga efter referenser. Har du någon granne som nyligen målat om? Fråga hur de upplevde målerifirmans service. Men glöm inte de målare som prövats av tidens gång. Känner du någon som målat om för flera år sedan, men vars hem fortfarande ser ut som nytt? Ta reda på vem som gjorde jobbet! Har du tur finns firman kvar och levererar kvalitet.

Konsten att googla

Målerifirmans annonsering är också en viktig detalj du måste kontrollera. Visst kommer du att få en mängd resultat om du bara googlar på exempelvis “målare i Huddinge”. Nu är det dags att kika lite närmare. Har firman du tänker på annonserat om just den form av målning som du behöver? Finns de med i företagskatalogerna? Är de medlemmar i någon branschorganisation?

Genom att kika på detta får du ett hum om hur seriösa de är med sin verksamhet. När du väl har valt två eller tre firmor är det dags att förhandla om priset. Vem kommer att få dig som kund? Den som ger det mest prisvärda erbjudandet, förstås!