Kategorier
Bostad

Det är taket som räknas

För dig som bor i villa borde saken vara självklar – takets skick är bland det viktigaste som finns. Utan ett fungerande tak blir det inget vettigt inomhusklimat och dyra energiräkningar.

Du har antagligen sett det själv hur många gånger som helst. När man är ute och går eller kör bil och kommer in i ett villaområde eller ser ett hus ute på landet. Du ser ett hus som ger ett trist intryck. Det är slitet, det verkar trasigt, det ser hopplöst eftersatt ut. I själva verket kan huset vara både fräscht och välhållet och innehålla allt du kan önska dig som husägare. Huset har bara ett gammalt sunkigt tak. Inte ser väl ditt tak ut så? Taket är viktigt både för bostadens utseende och för funktionen. Taket är bland det första du ser och ett tak med påväxt och trasiga pannor är inte attraktivt.

Taket och inneklimatet

Takets viktigaste funktion är att bidra till att behålla värmen i fastigheten. Det är en viktig balans som ska upprätthållas eftersom vi inte heller vill ha en alldeles lufttät konstruktion. Ett bra tak är en bra medarbetare till dig som husägare. Det hjälper till med både ventilation och värmehållning. När taket inte fungerar kan du få problem med fukt, mögel och i värsta fall vattenskador. Påväxt på taket kan ge skador på ytmaterialet och i längden leda till att undertaket inte fungerar som tänkt. Att anlita en bra takfirma är en bra investering i din bostad och garanterar en bra innemiljö och ett stiligt hus.