Kategorier
Bostad

Brandtätning förhindrar att elden sprider sig

Brandtätning är ett perfekt sätt att förhindra den brand som eventuellt bryter ut från att sprida sig ytterligare och orsaka förödelse som kanske kostar liv.

När en brand slår till sker det först smygande. Det ligger och pyr i något hörn och bidar sin tid. Sedan utan att man märker det slår lågorna ut i full blom och slickar både tak och väggar varma och heta. Efter det kan den sprida sig med hastigheten av en orkan. Detta måste till varje pris förhindras.

Om man har sett till att brandtäta områden där det är extra känsligt kan man faktiskt förhindra att de slukande eldflammorna sprider sig och förintar allt som finns i deras närhet. Det scenariot vill du nog helst av allt undvika. Det enda sättet att göra det är att se till att få gjort en professionellt utförd brandtätning.

Brandtätning sker med olika hjälpmedel

Vid en brandtätning har de som ska utföra den med sig ett utbud av olika saker som är till för att kunna förhindra brand. Det man har med sig kan till exempel vara brandskyddsmanschett, skum och tätningsmedel. En brandskyddsmanschett kan man sätta utanpå materialet och den är därför lätt att kontrollera.

Skum för brandtätning kan ibland kallas för brandfogskum och hittas lite överallt i olika affärer.
Tätningsmedel som inte är gjort av skum kan till exempel vara en grå fogmassa. Den har kapacitet att expandera då den utsätts för extremt hög temperatur, precis som det alltid blir vid en brand.