Kategorier
Artiklar

Hantverkare Stockholm – professionell hjälp lönar sig

Att välja en hantverkare i Stockholm i samband med en renovering, en tillbyggnad eller något annat typ av ingrepp i bostaden är att välja en högre kvalitet. Tyvärr ser man att många idag väljer att renovera på egen hand. Dels för att stryka det egna egot medhårs och dels för att spara pengar. 

Det senare är sällan något man gör. De misstag och de fel som en privatperson begår i samband med en renovering kan handla om mer än estetiska sådana. Att man exempelvis missar att måla på samma sätt som en professionell målare gör kan man kanske leva med – värre är om man exempelvis ger sig i kast med att renovera ett badrum och ser att det uppkommer fuktskador efter något år.

 Hur mycket kostar det att åtgärda – och hur mycket hade det kostat att anlita en hantverkare i Stockholm redan från start? 

Täcker försäkringen skadorna? 

Dessutom så handlar det också om att man som privatperson inte har den trygghet som många tror. Om det uppkommer en vattenskada eller en fuktskada så tänker sig många att detta kommer att täckas av hemförsäkringen.

 Det kan vara så – men man ska också vara medveten om att de flesta försäkringsbolag ställer höga krav på ett fackmannamässigt utförande i samband med att en renovering skett, och att detta också ska dokumenteras. 

Ska du exempelvis göra om i köket eller i badrummet där vatten och fukt finns naturligt så är en hantverkare i Stockholm en garanti för ett professionellt, fackmannamässigt jobb där du dessutom ges en garanti på både utförande och material. 

Anlita en hantverkare med Rot-avdraget 

Rot-avdraget infördes av flera anledningar och en av de främsta handlar om att få privatpersoner att ta professionell hjälp och kunna anlita hantverkare i Stockholm – och, givetvis, i övriga Sverige – till rimliga priser. Genom Rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala kostnaden för det arbete som företaget du anlitar lägger ner. Det finns definitivt ett värde i detta.