Kategorier
Golv

Hantverkskunskap i sitt bästa

Med hjälp av golvslipning kan man rädda golv som ser ut att vara bortom all räddning. Det kan betala sig att anlita någon som kan laga skador och slipa golvet, för att slippa byta ut golvet.

Gamla gedigna trägolv, i form av plankgolv eller parkett, kan med tiden börja se uttjänta ut. Solens starka strålar kan bleka golvet, fläckarna blir fler och fler, glipor tillkommer mellan raderna och kanske har en eller annan bit lossnat. Men om man anlitar en mycket skicklig hantverkare så går det mesta att rädda. Med hjälp av träspackel och eventuellt utbyte av vissa bitar går golvet att laga. Det övriga är bara yta som går att avlägsna genom en golvslipning.

Börja om från början

När skador är lagade och golvet slipat så får man en helt ny yta som med en behandling kommer se ny ut igen. Vissa golv går att slipa ända upp till sju gånger. Det gör att det är ett golv som man antingen kan leva med i generationer eller så kan man byta yta många gånger efter tycke och smak.

Kanske känns det mer aktuellt att byta ytbehandling på plankgolv, som furugolv. Men även den traditionella stavparketten kan få ett helt nytt liv med en ny behandling. Vill man inte använda en täckande färg så finns det möjlighet att använda sig av lacker med olika färger i. Man kan på det viset få ett parkettgolv som kan se ut som något annat träslag än det golvet är gjort av. Få mer info om golvslipning på denna sida: golvslipningnacka.se