Kategorier
Golv

Slipa golvet och ge det lyster igen

Gamla trägolv är vackra, så du behöver inte lägga nytt golv om det räcker med en slipning av det fina golvet du redan har. Slipa bort märken och slitage och satsa på en vacker ytbehandling.

Efter många års slitage är det inte konstigt att golvet har fått sina märken. Det är så överallt, så det är många som beställer golvslipning i Stockholm. Man vill ta vara på de vackra golven som passar precis i sin miljö, och det är därför helt i tiden att man restaurerar och vårdar det man har.

Man behöver inte göra golvet precis i samma stil som det gamla, om man inte vill. En yngre familj som har flyttat in i ett äldre hus kan till exempel välja hur det ska se ut, om golvet ska vara matt, blankt, halvmatt, lackat eller vaxat.

Vackra golv med egen stil och finish

Det golvfirman kan hjälpa dig med är råd och tips om materialval. Är golvet hårt kan du ha ett hårt lack, och är det ett mjukt brädgolv väljer du en annan yta så att det inte krackelerar. Det är populärt med en vitaktig yta på till exempel sovrumsgolv i furu, så miljön spelar också en stor roll.

Anlita en pålitlig och bra firma för att slipa om ditt golv. Du kan då själv bestämma exakt vilken finish du sedan vill ha på golvytan. Du kan få blank lack på din parkett eller en matt finish på ett brädgolv, och du slipper göra jobbet själv. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvsliparnastockholm.nu/