Kategorier
Artiklar

Lastväxlarflak tar ert företag till nya höjder 

Dags att investera i lastbilar och andra fordon till företaget? Den frågan kommer förr eller senare att dyka upp, och när den väl gör det så handlar det också om en chock för många. Kostnaden för olika fordon kan vara extremt hög och för många företag inom branscher som logistik, transport, byggnads, sjöfart eller exempelvis avfall så är man också beroende av rätt fordon. 

Man är också beroende av att ta olika investeringar för att kunna ta nästa steg. En ny lastbil kan innebära att man dels kan ta sig an fler uppdrag – men även helt andra typer av uppdrag och att man därigenom också kan växa och bli större. Givet, så fungerar det även inom andra branscher – men skillnaden ligger alltså i hur pass stora kostnader det handlar om. 

Ett alternativ som fler och fler börjat upptäcka är lastväxlarflak. Istället för att köpa flera olika lastbilar och andra fordon så investerar man i lastväxlarflak av olika modeller, storlekar och med olika utrustningar inkluderade. Detta innebär en låg kostnad – men där man ändå kan ta sig an alla de uppdrag som kan innebära tillväxt, och där man samtidigt också får en smidigare och mer effektiv verksamhet. Lastväxlarflak är, helt enkelt, i de flesta fall ett avsevärt mycket bättre alternativ än vad nya fordon är. 

Fördelar med lastväxlarflak 

Här nedan ska vi titta närmare på de fördelar som finns med att välja lastväxlarflak. Innan dess dock så ska vi även säga följande: alla de fördelar vi kommer att nämna blir fördelar endast om du väljer rätt tillverkare. Det finns ganska många tillverkare av lastväxlarflak och detta innebär att det också finns skillnader i både kvalitet och i pris.

 Rådet är att du undersöker och tar dig tid att kolla referenser, priser och möjligheten att exempelvis skräddarsy lösningar – om du har mer unika behov. Det finns även utländska tillverkare och det är något du definitivt inte ska bortse från: faktum är att du genom att välja en sådan kan spara mycket pengar, utan att det görs avkall på kvaliteten eller hållbarheten. Givetvis gäller emellertid samma sak där också: undersök innan beställning! 

Med det sagt, här följer några fördelar med lastväxlarflak: 

  • Lastning och lossning. Lastväxlarflak erbjuder både enkel och effektiv lastning och lossning av last. I och med att man använder en lastväxlare så sker allt snabbt och effektivt. Jämför detta med att exempelvis använda en kran som man ofta får göra då det handlar om lastbilar. 
  • Mångsidighet. Lastväxlarflak kan användas för egentligen vad som helst. Ska du transportera maskiner, byggmaterial, avfall, skrot – eller andra typer av gods så finns det alltid lösningar. Lastväxlarflak finns i alla tänkbara storlekar och med modeller av olika djup samt med eller utan tak. 
  • Standard. Man kan välja standardstorlekar och dimensioner som passar för alla typer av lastväxlare – detta innebär att du också får ytterligare en smidighet i din verksamhet. 
  • Enkel förvaring. Lastväxlarflak går att stapla och detta gör att förvaringen blir effektiv. Även om du har ett begränsat utrymme för lager så kan du investera i flera olika lastväxlarflak och inte slösa med onödig yta för förvaringen av dessa. 
  • Säkerhet. Olycksrisken kan minimeras vid packning, lastning och lossning av lastväxlarflak i och med att den mänskliga faktorn får en mindre påverkan. Det mesta sköts via lastväxlaren och den mänskliga hanteringen blir mindre – något som också reducerar risken för att någon ska skada sig som en följd av bristande koncentration eller allmän försummelse. Genom detta kan man också skapa säkra och trygga arbetsplatser och arbetsmiljöer. Som en bonus i detta kan vi även nämna – ännu en gång – effektiviteten som skapas. Det är vinster rakt igenom.