Kategorier
Hantverkare

Räddaren i nöden

Ett samhälle utan en låssmed hade varit väldigt knepigt. Många gånger räddar de en genom att låsa upp låset eller göra extranycklar åt en. Med en låssmed i närheten tar du dig in i ditt hem.

Hur många gånger har man inte gått runt och varit helt säker på att i väskan ligger nycklarna. Man kommer fram till dörren, ska ta upp nycklar och öppna, och helt plötsligt är de borta.

Att bli av med sina nycklar är inte svårt. Det händer hela tiden. Det finns olika saker man kan testa för att få fram dem. Det sägs att lägger man en sax i fönsterbrädan vet man dagen efter var de är. Värt att testa? Eller så kontaktar du en låssmed och gör extranycklar så du alltid har en säkerhet. Skulle du bli utelåst kan även låssmeden komma och låsa upp dörren åt dig.

När man minst anar det

Många gånger har man ett ställe där man lägger nycklar och andra viktiga saker. Ofta ska de inte ligga på bord då de så lätt dras undan. Trots att man sköter detta är det lätt hänt att nycklarna försvinner. Inte alltid har man tid att vänta på att man ska hitta sina nycklar, då kan det vara bra att ha extranycklar. Även om de nycklar du tappat kanske dyker upp senare.

Hos en låssmed kan du kopiera din nyckel. Det tar inte lång tid att göra om det inte är en komplicerad nyckel. Låssmeder finns i nästan varenda kommun, det finns dessutom de som har jourtider. Läs vidare om låssmed på denna sida: https://www.låssmedvällingby.nu