Kategorier
Artiklar

Ska man välja badkar eller dusch?

En fråga som debatterats i många familjer när det är dags att renovera badrummet är om man ska ha badkar eller dusch. Båda valmöjligheterna har för- och nackdelar som är värda att fundera över.

För inte allt för länge sedan så var det en självklarhet med badkar i varje badrum. Sedan kom en trend som sa att det skulle vara dusch, gärna med olika typer av massagestrålar. Livet är snabbare nu än vad det var för tjugo år sedan. Många har helt enkelt inte tid att att ligga i badet idag. Så vad är egentligen bäst?

Dusch vs. badkar

Enkelheten i att ta en dusch är svårslagen. Det går snabbt och man behöver inte vara akrobat för att ta sig in och ut ur duschkabinen. Dessutom sparar man på massor av vatten. Badkar och andra sidan kräver en hel del vatten. Men då människan består till stor del av vatten innebär det att man slappnar av lite extra bra i badet. Man blir helt enkelt lugnare, både av vattnet samt produkterna som man kan lägga i badet för att kunna slappna av lite bättre. Det kan dock vara svårt att ta sig i och ur karet om man har någon typ av skada. Tänk därför igenom för- och nackdelarna noggrant när det är dags att renovera badrummet. Det handlar trots allt om vad de boende gillar mest, snabba duschar eller sköna bad? Bäst av allt är såklart om man kan sätta in både bad och dusch vid badrumsrenoveringen. Läs mer om badrumsrenoveringar på denna sida: https://www.badrumsrenoveringhuddinge.se/