Kategorier
Bygg

Smidesräcken – en elegant säkerhetsanordning

Att gå i trappor eller dansa på balkonger kan vara förenat med risker. Det är därför man monterar smidesräcken i anslutning till sådana platser. Det är dessutom en tjusig inramning av ytan.

Det är att göra det lite enkelt för sig att reducera smidesräcken till att enbart ha en praktisk funktion. Det vill säga att meningen med ett smidesräcke enbart skulle vara att hålla i sig när man går upp och ned från en trappa. Eller står och tittar ned från en balkong. Den praktiska delen ska naturligtvis inte underskattas. Eller rättare sagt den säkerhetsmässiga. Smidesräcken är ju där för att du inte ska trilla över kanten. För att någon med lite skakiga ben ska ha någonstans att hålla i sig när den tar lite halvt traggliga steg i trappan. Allt det där är förstås väldigt viktigt. Men glöm för allt i världen inte bort den estetiska delen av ekvationen.

Smidesräcken fyller en viktig roll

Det kan inte förnekas. Det är väldigt snyggt med en smidesräcke. Ytan blir liksom inramad tack vare räcket. Smidesräcket bildar en tjusig markering av ett område från ett annat. Det hade ärligt talat sett väldigt tomt ut med en trappa utan smidesräcke. Eller en balkong helt utan något slags galler. För det spelar egentligen ingen roll om du har världens bästa balans och aldrig någonsin skulle trilla över kanten. Du kan helt enkelt låta montera upp ett smidesräcke enbart för att det är snyggt. Det är all anledning du behöver. Säkerheten är bara en bonus du får på köpet.