Kategorier
Bostad

Användningsområde för extra ytor

Balkonger och uteplatser är extra ytor som man som boende kan använda till det man vill. Men med några enkla förändringar kan dessa ytor få ännu fler användningsområden, om man så önskar.

De extra ytor som man har som förråd brukar ha mycket specifika beskrivningar gällande användande, när man bor i en lägenhet som hyrs eller är bostadsrätt. Men däremot brukar det finnas mer möjligheter att välja användning för ytor som balkonger och uteplatser. Det innebär att man får extra ytor som egentligen är till för att få en plats utomhus som är ens egen. Men de går även att nyttja till förvaring eller ett mer permanent bruk under hela, eller större delar av, året.

Fler val för den boende

Med en inglasad balkong i Göteborg får den boende fler val gällande användningsområde av den extra ytan. Även om det är en liten balkong så blir den mycket lättare att använda för sittningar under fler dagar på året. Eller så går det att ha en mer säker och bra förvaring där. Men med en större balkong så kan det till och med bli så pass stor yta att den går att göra till ett vardagsrum eller sovrum. Det som krävs är att balkongen då glasas in och isoleras så att den sammanfaller med den övriga bostadens standard. På varmare breddgrader är detta ett vanligt sätt att öka sin boendeyta till ett mycket lågt pris som underskrider lägenhetens kvadratmeterpris. Och kanske är man i övrigt nöjd med sin lägenhet och vill inte flytta.