Kategorier
Badrum

Satsa på nytt badrum

Ytor som är för små eller börjar se slitna ut är i många fall anledningen till att man gör en badrumsrenovering. Det är en möjlighet att skapa ett badrum som man trivs med och som fungerar bättre.

Många badrum i äldre hus är mycket små enligt dagens mått mätt. Men som tur är så är det också många badrum som gränsar till en garderob eller ett mindre rum. Vill man ha ett större badrum så är det därför ganska enkelt att slå ut väggen och fylla på med extra yta. Har man tur så kanske avloppen kan vara kvar och det endast är utfyllnad av skåp och rörelseyta som den nya möjligheten ger.

Val av inredning

Det finns också de som har ett stort badrum men som väljer att dela på det. Kanske är man många i familjen och vill kunna gå på toaletten medan någon annan duschar. Har man ett badrum med klar avgränsning mellan de funktionerna, och det är tillgängligheten som är mest besvärande, så är det en klok lösning. Speciellt om det inte finns möjlighet till att bygga en gästtoalett som komplement.

När man väljer inredning och ytskikt är det viktigt att man börjar med att tänka funktion. Ett badrum ska vara lätt att röra sig i och det ska vara lätt att kunna utföra det man är där för. Men det är också mycket viktigt att ett badrum är lätt att rengöra och att så lite som möjligt står i väta på golvet. Vägghängt är bäst. Läs mer om badrumsrenovering på denna sida: badrumsrenoveringsolna.nu