Kategorier
Bygg

Installera solceller och sänk energikostnaderna

Om du bedriver ett företag på landet, kan du utnyttja dina tak för din energiförsörjning. Installera solceller på taken och ta tillvara solens strålar.

De flesta företag drabbas av allt högre kostnader för elektricitet och uppvärmning. Inte minst gäller det jordbruksföretag med djurhållning. Mjölkmaskiner och anläggningar för utfodring kräver el. Nyfödda griskultingar vill gärna njuta av en värmelampa för att känna sig välkomna. Och naturligtvis krävs det el för att lysa upp ekonomibyggnader och bostadshus.

Du driver ett lantbruksföretag och har två miljövänliga projekt på gång. Du tänker installera bergvärme, som drivs med el. Och din el vill du ta från solceller som du placerar på dina ladugårdstak. Till på köpet har du tänkt köpa en elbil.

Installera solceller – en klimatsmart lösning

Du har tillgång till stora ladugårdstak som ligger i ett bra väderstreck för att fånga in solljus. Du kontaktar ett företag som kan leverera skräddarsydda solceller för företag. Som ett “grönt” företag vill du naturligtvis profilera dig med miljövänliga energilösningar. Inte minst eftersom en investering i solceller och värmepump gynnar din plånbok.

Genom att investera i solceller får du en återbetalningstid på mindre än 10 år på din investering. Den tekniska livslängden är dock 30 år. Du har barn som ska ta över företaget om 15 år. Då får de ärva ett bolag som får gratis el under 15 år. Med leveransen följer också en rad garantier, som 10 år på produkten och 25 år på effekten. Om anläggningen genererar mer el än du förbrukar, kan överskottselen säljas till elhandelsbolag.