Kategorier
Rörmokare

Stopp i avlopp bör åtgärdas omedelbart

Stopp i avlopp behöver åtgärdas så fort som möjligt. Ring rörmokare även på jourtider. Efteråt kan du analysera ditt beteende – vad gör du som skapar stopp?

Att få stopp i avloppet kan vara anledning att ringa en rörmokare på jourtider. Om du inte vet vad stoppet beror på bör du få dit en expert så fort som möjligt. I värsta fall kan ett stopp i avloppet leda till en vattenläcka. Självklart vill du undvika detta, även om det kan kännas meckigt att ringa en rörmokare mitt i natten.

Många människor tar alldeles för lätt på stopp i avlopp. Kanske för att det ändå händer ganska ofta. Men ett rejält avloppsstopp kan som sagt få ödesdigra konsekvenser. Och om det händer har du tyvärr ofta dig själv att skylla. De flesta stopp i avlopp beror nämligen på den mänskliga faktorn.

Så slipper du ringa in någon för stopp i avlopp

Ett stopp i avloppet kan bero på en rad olika saker, som du enkelt kan undvika med lite kunskap. I badrummet finns flera avlopp: duschbrunn, handfat och toalett till exempel. I duschen är det vanligt att håravfall sätter stopp. I handfatet är ofta skäggtrimmande män boven i dramat, och i toaletten är det vanligt att nedspolade tamponger täpper igen rören.

I köket finns det också ett beteende som du bör sluta med genast om du vill undvika stopp i avlopp: att hälla stekfett i vasken. Även om det är en flytande vätska som du häller ut i diskhon, kommer fettet stelna när det svalnar längre ned i rören. Och bli en stor fettklump som inte släpper förbi något vatten alls.