Kategorier
Rörmokare

Rörinspektion i Stockholm – förebyggande åtgärd

Hur vet man om rörledningar i en fastighet, eller i markplan, blivit skadade eller börjar att sätta igen? Beställ rörinspektion i Stockholm så får du besked.

Hälsan tiger still är ett vanligt uttryck, men även ohälsan kan tiga som en mus. Rörledningar i en fastighet kan vara tysta i flera år, men när det börjar klucka i rören är det lätt att bli efterklok. Du skulle ha låtit inspektera rören tidigare, tänker du som fastighetsägare. I värsta fall är rören skadade och måste bytas ut.

Att behöva genomföra stambyte i en hyresfastighet är en mardröm för såväl ägaren till huset som för hyresgästerna. Arbetet kan ta lång tid och hyresgästerna kan behöva evakueras. Dessutom är kostnaderna för jobbet inte att leka med. Men du behöver inte måla den lede på väggen ännu, det kan finnas enklare åtgärder att vidta, som högtrycksspolning eller relining.

Rörinspektion – kontroll av status med speciell kamera

Din fastighetsskötare har vidarebefordrat klagomål från dina hyresgäster. Det låter konstigt i vaskar och golvbrunnar. Dessutom luktar det sunkigt från avloppen. Du beslutar dig för att ta reda på hur dina avloppsledningar mår. Du anlitar ett företag som gör rörinspektion i Stockholm. En sådan inspektion görs med en speciell kamera.

Inspektionen ger vid handen att det finns proppar på vissa ställen i avloppen och du får en dokumentation som visar var problemen finns. Rören är dock inte särskilt svårt skadade och den enklaste åtgärden är att låta högtrycksspola ledningarna. Därefter tänker du i förebyggande syfte låta genomföra rörinspektion med viss regelbundenhet.