Kategorier
Artiklar

Nytt golv utan att byta ut det

Ett miljövänligt och billigt alternativ till att byta ut ett helt golv kan vara att slipa det. Trä eller sten, det kvittar. Golvslipning fräschar upp och ger nytt lyster till dina golv.

I dessa tider söker man allt fler miljövänligare alternativ till att slänga och köpa nytt. Återvinning är inte bara en modern trend, utan en viktig vana som man kan tillämpas på det mesta i livet. Det gäller även golv. Med tiden har man stampat och städat så pass att golvet kan börja se slitet, matt och skavt ut. På trägolv, som i exempelvis parkett, brukar slitaget synas snabbare än stengolv. Däremot kanske trägolvet var billigare att lägga eller så var det det som kom med boendet.

Slipa och spara pengar på köpet

Du kan få ett bättre pris för att slipa golv i Stockholm än för att byta ut hela golvet. Eventuellt kan det behövas ett utbyte av en viss del, som en planka här och där. Eller en mindre del av golvet som i en hall där skor och smuts sliter mest på det. Ersättning av skadade delar i samband med slipningen kommer att ge golvet ett helt nytt liv. Sedan kommer du med rätt underhåll att kunna behålla den nya lystern och glansen länge, kanske flera år till. Du kan bona eller behandla med olja, lack eller vax för att behålla den där fräscha glansen på golvet. Be gärna golvsliparen om rådgivning om hur du bäst tar hand om just ditt golv för att skydda det efter slipningen.