Kategorier
Artiklar

Sprinklersystem hindrar elden från att spridas

Eld sprider sig snabbt och mycket kan hinna förstöras om inte släckningsarbetet kommer igång. Därför bör du installera ett sprinklersystem som aktiveras när brandlarmet börjar tjuta.

Det finns få saker som sprider panik såsom en brand. När elden är lös sätter den fart snabbt. Det dröjer inte många minuter innan elden har spridit sig från en plats till en annan om ingen sätter in några åtgärder. Vatten är naturligtvis den bästa åtgärden av allihop. Att då ha ett sprinklersystem som sätts igång automatiskt när brandlarmet går igång kan inte bara rädda material från att brinna upp. Det kan faktiskt rädda liv. På både djur och människor. Sprinklersystemet reagerar snabbare än det tar för dig att upptäcka branden, ringa brandkåren och vänta på att de rycker ut och påbörjar släckningsarbetet. Sprinklersystemet är därför som en extra försäkring.

Sprinklersystem behövs i obemannade lokaler

Att installera moderna sprinklersystem borde därför vara givet i de flesta lokaler. Kanske i synnerhet till exempel lagerlokaler som ligger långt ute på landet. Då är det ännu viktigare med ett sprinklersystem. Annars är risken att allting brinner upp innan någon ens hinner märka att det börjat brinna. Och det vore oerhört förargligt. Brandkåren kan inte dyka upp i samma sekund som elden är lös. Även om de gärna skulle vilja, så är det inte möjligt. Men ett sprinklersystem kastar ut vatten med en gång. Det kan som sagt rädda väldigt mycket. Både när det gäller material och liv. Installera sprinklersystem nu direkt.